Over ons

Wij zijn Do(minique) en Miranda Danser. In 2010 begon Do met EquiDo, waardoor ook de naam ontstond. ‘Equi’ betekend paard en ‘Do’ komt van Dominique. Miranda kwam daar in 2013 vol enthousiasme bij! Met veel liefde begeleiden en coachen wij kinderen, jongeren en hun ouders. Wij staan voor openheid, eerlijkheid, vertrouwen en veiligheid. Hier lees je meer over ons, de zorgboerderij en maak je kennis met de dieren.

De begeleidsters

Dominique

Naast het belang van kennis door diploma’s hecht ik er grote waarde aan dat ik doe waar mijn hart ligt, dat ik kan werken met de kennis die ik heb, vanuit liefde voor de kinderen en jongeren waarmee ik werk en hun ouders. Mijn kracht ligt in het goed kunnen aanvoelen van een ander. Ik vind het belangrijk dat we een bepaalde verbinding kunnen aangaan. Dan kan ik samen met dieren mij volledig afstemmen op (de hulpvraag van) jou.

Miranda

Met veel plezier en liefde werk ik met de kinderen, jongeren en hun ouders. Ieder mens is uniek en heeft prachtige eigenschappen en talenten. Soms zien we ze nog niet allemaal en ik begeleid je op dit pad om helemaal tot bloei te mogen komen. Ik stem mijn werkwijze af met paarden, moestuin en andere dieren op wat jou het beste laat groeien.

Miranda van der Wilt

Door jarenlange ervaring in het werken met kinderen en gezinnen weet ik dat opvoeden niet altijd even vanzelfsprekend is. Hoe graag we het allemaal goed willen doen; er zijn veel factoren die dit proces kunnen beïnvloeden. Juist in vastgelopen situaties vind ik het een uitdaging om samen met het kind en de opvoeders te kijken naar wat er al lukt en waar hunkrachten liggen. Door deze krachten te benutten en verder uit te bouwen ontstaat er weer ruimte voor zelfvertrouwen, groei en ontwikkeling. Het is mooi om daar mijn steentje aan bij te dragen.

Marjon

Vanuit interesse en eigen ervaringen heb ik scholingen en opleidingen gevolgd die mij steeds meer inzicht in beweegredenen en ontwikkelmogelijkheden van mensen geven. Hierbij verdiep ik mij nog steeds meer om mensen te kunnen ondersteunen in het vergroten van hun veerkracht. Mijn kracht zit in het herkennen van iemands persoonlijke stijl en motivatie. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Samen met de dieren is er alle ruimte voor jouw verhaal.

De zorgboerderij

De zorgboerderij van EquiDo in Bleiswijk is  gebouwd voor het werken met speciale doelgroepen. Het is een prikkelarme locatie die is voorzien van alle ondersteuning die we nodig hebben.

In alle rust en privacy kunnen wij binnen of buiten werken aan jouw doelen. De paarden staan zomers heerlijk in de wei en in de winter hebben ze een paddock paradise. Zo zijn ze altijd in kuddeverband, wat het beste is voor hun welzijn.

De dieren

Maak kennis met onze paarden en de andere dieren op de zorgboerderij. De honden Yunah en Lobi zijn altijd in de buurt en helpen ons graag. En als Wortel de kat er zin in heeft, sluit hij ook aan. Naast de moestuin vind je de kippen Vijgje, Besje, Koko en Passie. Verder kun je ook kroelen met de konijnen Framboos en Peertje.

Maxi

Maxi is een merrie die lange tijd op een manege met kinderen en volwassenen heeft gewerkt en als eerste bij EquiDo kwam 'werken''. Ze is dol op mensen en aandacht. Ze is een onwijs lieve, levendige merrie. En ze vindt haar werk prachtig! Maxi is superbraaf en weet goed aan te geven wat ze aan jouw lichaam en gedrag kan zien.

Tari

Tari is een prachtige merrie die we inzetten om gedrag te spiegelen. Ze is een ster in het aangeven wat de ander laat zien. Doe jij alsof je heel zelfverzekerd bent, maar ben je dit niet echt? Dan zal Tari dit gelijk laten zien. Lach je terwijl je eigenlijk moet huilen? Dan wordt ze wat geïrriteerd. Tari is moeder van een aantal veulentjes, waaronder Druif. Op Tari rijden we niet meer, hiervoor is zij met pensioen. Ze is namelijk onze oudste merrie!

Fif

Fif is een vrolijke merrie die voor alles in is. Lekker knuffelen, geborsteld worden of ernaast wandelen. Ze vindt alles leuk en gezellig als ze maar genoeg aandacht krijgt. Fif is erg gevoelig en laat dit met haar lichaam zien. Veel mensen (klein en groot) herkennen zich in deze grote merrie.

Druif

Druif

Druif is een dochter van Tari en opgegroeid bij EquiDo. En dat is te merken. Druif is nergens bang voor en dol op kinderen. Het liefst krijgt ze de hele dag door aandacht! Druif is een grote ondeugd en ontzettend slim. Ze is graag wat meer op zichzelf en doet haar eigen ding.

Spruitje

Spruitje is de enige man in onze paardenkudde en is een kleine Tinker. Hij deinst nergens voor terug, is dol op knuffelen en kan alles aan! Spruitje is dan wel klein, maar ontzettend stoer.

Vicky

Vicky is ons kleintje, maar haar hart is groot. Kleine kinderen brengt ze overal naartoe en ze is een echte knuffelbeer. Voor grotere kinderen en volwassenen is ze een gevoelige pony, die fijn reageert op jouw lichaamstaal en gevoel.

Missie en visie

Missie
Het is onze missie om op een liefdevolle manier kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden, te behandelen en te coachen. Zonder de eigenheid van de persoon te verliezen. Wij zetten paarden in om situaties te creëren die de mogelijkheid geven om te groeien en te leren.

Visie
EquiDo werkt vanuit een holistisch mensbeeld. Ieder mens is een puzzel binnen het eigen lichaam, maar ook jouw gezin is onlosmakelijk verbonden met jou. Wij zoeken naar het complete beeld. Van hieruit werken wij naar de oplossingen die ieder mens in zich heeft.

Professionaliteit

Professionaliteit
EquiDo hecht veel waarde aan professionaliteit. Wij werken volgens de sociaal werker beroepscode en de ethische code zoals deze is aangegeven door de Pegasus opleiding EAT. 

Daarnaast voldoen wij aan de eisen die gemeenten stellen aan de PGB-Jeugdwet, WLZ-PGB en WMO-PGB. Uiteraard hebben we een SKJ registratie. Wij scholen ons op regelmatige basis bij. 

De behandelaar die bij ons betrokken is vanuit praktijk Veris heeft een kwaliteitsstatuut waar wij ons aan committeren. Deze is in te zien op verzoek. 

We zijn KIWA gecertificeerd, met dit keurmerk laten we zien dat we professioneel werken. Daarnaast zij we aangesloten bij Zorg voor ZZP, waarbij we gebruik kunnen maken van de klachten en geschillencommissie.  

Registratienummer: 27305

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over ons, heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met ons op. Dit doe je via het contactformulier, door ons te bellen of een e-mail te sturen.

 
Zorgboerderij EquiDo
Tari