Zo gaan wij te werk

Iedereen komt met een ander doel of uitdaging bij EquiDo. Ieder persoon is uniek en met elkaar kijken wij wat er nodig is om jou(w kind) en gezin in beweging te krijgen. 

Aansluiten bij jou (en je gezin) is voor ons erg belangrijk. We werken graag samen met school en andere betrokken hulpverlening.

Onze 1 op 1 aanpak

Op onze kleinschalige zorgboerderij begeleiden en behandelen wij kinderen en jongeren altijd 1 op 1. Zij krijgen een vaste begeleidster en alle ruimte om zichzelf te zijn. Want als er vertrouwen is, is er ruimte om te groeien.

Een belangrijk deel van ons werk is dat we samen met de paarden aanvoelen wat er op dat moment nodig is. Zo kunnen we direct inspelen op hetgeen jij mee rondloopt. Dit welbekende ‘onderbuikgevoel’ combineren we met een stuk theoretische kennis. Om jouw doelen te behalen zetten we interventies in. Deze zijn gebaseerd op een aantal theorieën, waaronder: ervaringsgericht leren, positieve psychologie, mindfulness, NLP, systemisch werk, RET en cognitieve gedragstherapie.

Werkwijze

Hoewel onze aanpak per persoon verschillend is werken we wel met een vaste werkwijze die voor iedereen hetzelfde is. Dat ziet er ongeveer zo uit als je met EquiDo aan de slag gaat.

1. Kennismaken

Tijdens een kennismakingsgesprek horen wij graag van jou (en/of je ouders) waar we jou mee kunnen helpen. Uiteraard vertellen wij ook meer over onszelf, laten je de zorgboerderij zien en maak je kennis met de dieren.

2. Plan maken

Als je na de kennismaking een positief gevoel hebt over EquiDo plannen we een intakegesprek in. We stellen een persoonlijk plan op. Samen (met je ouders) bepalen we welke doelen je wilt behalen en waar we aan gaan werken.

3. Aan de slag

Aan de hand van jouw plan gaan we aan de slag. Om jouw vooruitgang bij te houden krijg je een Blijboek of Mijnboek. Hierin schrijven we over jouw ervaringen en leerweg met daarnaast jouw foto's.

4. Evalueren

Na een tijdje evalueren we samen met jou en je ouders hoe het gaat. Als het nodig is passen we het plan aan of we stellen nieuwe doelen op. Zo blijft jouw hulpvraag centraal staan en bewegen we met jou mee.

5. Afscheid

Zodra je de nodige vooruitgang hebt geboekt gaan we het rustig afbouwen. Om onze tijd met elkaar fijn af te sluiten maken we afspraken over het afscheid, zo hebben we een eindgesprek of 'laatste keer' en schrijven we een eindverslag.

Specialistische individuele begeleiding

Afhankelijk van de hulpvraag, problematiek en/of diagnose kan een paard op verschillende manieren helpen. Paarden kunnen van grote meerwaarde zijn en daarom biedt EquiDo specialistische individuele begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren. Hiernaast coachen en ondersteunen wij ook ouders.

Begeleiding

"Een paard kan je bewegen"

Daar waar woorden soms niet gewenst zijn, antwoordt een paard met zijn lichaam.

Daar waar ‘normaal’ gedrag overal beoordeeld wordt, veroordeelt een paard jou niet.

Daar waar vertrouwen soms moeilijk is, zal het paard naast je staan.

Daar waar contact met mensen soms lastig is, is een paard een brug voor contact.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over ons, heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met ons op. Dit doe je via het contactformulier, door ons te bellen of een e-mail te sturen.

 
Dominque