Zo gaan wij te werk

Iedereen komt met een ander doel bij EquiDo terecht. Ieder persoon is uniek en met elkaar kijken wij wat er nodig is om jouw kind in beweging te krijgen. Dit doen wij met paarden (equitherapie) en onze theoretische kennis.

Onze aanpak

Op onze kleinschalige zorgboerderij begeleiden en coachen wij kinderen, jongeren en jongvolwassenen altijd 1 op 1. Zij krijgen een vaste begeleidster en alle ruimte om zichzelf te zijn. Want als er vertrouwen is, is er ruimte om te groeien.

Met equitherapie en onze theoretische kennis spelen we direct in op de hulpvraag. Die altijd centraal staat. Met elkaar stellen we doelen op die we behalen we door deze theorieën toe te passen: ervaringsgericht leren, positieve psychologie, mindfulness, NLP, systemisch werk, RET en cognitieve gedragstherapie.

Werkwijze

Hoewel onze aanpak per persoon verschillend is werken we wel met een vaste werkwijze die voor iedereen hetzelfde is. Bekijk wat je te wachten staat als je met EquiDo aan de slag gaat.

1. Kennismaken

Tijdens een kennismakingsgesprek horen wij graag van jou (of je ouders) waar we jou mee kunnen helpen. Uiteraard vertellen wij ook meer over onszelf, laten je de zorgboerderij zien en maak je kennis met de dieren.

2. Plan maken

Als je na de kennismaking een positief gevoel hebt over EquiDo plannen we een intakegesprek in. Met jouw vaste begeleidster stel je een persoonlijk plan op. Samen bepalen we welke doelen je wilt behalen en waar we aan gaan werken.

3. Aan de slag

Aan de hand van jouw plan gaan we aan de slag. Om jouw vooruitgang bij te houden krijg je een Blijboek of Mijnboek. Hierin schrijven we over jouw ervaringen, leerweg en plakken we foto's.

4. Evalueren

Na een tijdje evalueren we samen met je ouders hoe het gaat. Als het nodig is passen we het plan aan of we stellen nieuwe doelen op. Zo blijft jouw hulpvraag centraal staan en bewegen we mee met jou.

5. Eindgesprek

Zodra je de nodige vooruitgang hebt geboekt gaan we het rustig afbouwen. Om onze tijd met elkaar fijn af te sluiten plannen we altijd een eindgesprek in.

Equitherapie

Afhankelijk van de hulpvraag, problematiek en/of diagnose kan een paard op verschillende manieren helpen. Paarden kunnen van grote meerwaarde zijn en daarom biedt EquiDo individuele specialistische begeleiding aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Hiernaast coachen en ondersteunen wij ook ouders.

EquiDo
EquiDo

"Een paard kan je bewegen"

Daar waar woorden soms niet gewenst zijn, antwoordt een paard met zijn lichaam.

Daar waar ‘normaal’ gedrag overal beoordeeld wordt, veroordeelt een paard jou niet.

Daar waar vertrouwen soms moeilijk is, zal het paard naast je staan.

Daar waar contact met mensen soms lastig is, is een paard een brug voor contact.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over ons, heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met ons op. Dit doe je via het contactformulier, door ons te bellen of een e-mail te sturen.

 
EquiDo
Spruitje