Over ons

Wij zijn Dominique, Marianne en Marjon en vormen met zijn drieën het team van EquiDo. Als echte paardenliefhebbers begeleiden en coachen wij kinderen en hun ouders. Wij staan voor openheid, eerlijkheid, vertrouwen en veiligheid.

Het team

Dominique

Naast het belang van kennis door diploma’s hecht ik grote waarde aan dat ik doe waar mijn hart ligt, dat ik kan werken met de kennis die ik heb, vanuit liefde voor de kinderen en jongeren waarmee ik werk en hun ouders. Mijn kracht ligt in het goed kunnen aanvoelen van een ander. Ik vind het belangrijk dat we een bepaalde verbinding kunnen aangaan. Dan kan ik samen met dieren mij volledig afstemmen op (de hulpvraag van) jou.

Marjon

Vanuit interesse en eigen ervaringen heb ik scholingen en opleidingen gevolgd die mij steeds meer inzicht in beweegredenen en ontwikkelmogelijkheden van mensen geven. Hierbij verdiep ik mij nog steeds meer om mensen te kunnen ondersteunen in het vergroten van hun veerkracht. Mijn kracht zit in het herkennen van iemands persoonlijke stijl en motivatie. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Samen met de dieren is er alle ruimte voor jouw verhaal.

Miranda

Natuurlijk vind ik het van belang dat ik in mijn werk weet wat ik doe, dat ik me bewust bent van de processen die gaande zijn. Daarnaast denk ik dat ik goed ben in mijn werk, doordat ik echt jou probeer te zien, te begrijpen en dit te vertalen, voor jou, of voor de omgeving. Hoe kunnen we samen zorgen dat jij gezien en begrepen wordt, door samen actief bezig te zijn komen we tot mooie activiteiten en gespreken.

Missie en visie

Missie
Het is onze missie om op een liefdevolle manier kinderen en hun ouders te begeleiden, te coachen en te ondersteunen. Zonder de eigenheid van de persoon te verliezen. Wij zetten paarden in om situaties te creëren die de mogelijkheid geven om te groeien en te leren.

Visie
EquiDo werkt vanuit een holistisch mensbeeld. Ieder mens is een puzzel binnen het eigen lichaam. Wij zoeken naar het complete beeld. Van hieruit werken wij naar de oplossingen die ieder mens in zich heeft.

Professionaliteit

Professionaliteit
EquiDo hecht veel waarde aan professionaliteit. Wij werken volgens de sociaal werker beroepscode en de ethische code zoals deze is aangegeven door de Pegasus opleiding EAT. 

Daarnaast voldoen wij aan de eisen die gemeenten stellen aan de PGB-Jeugdwet en WLZ-PGB. Uiteraard hebben we een SKJ registratie. Verder werken wij volgens de richtlijnen van de HKZ kleine organisaties en scholen wij ons op regelmatige basis bij.

De dieren

Maak kennis met onze paarden en de andere dieren op de zorgboerderij. De honden Yunah en Lobi zijn altijd in de buurt en helpen ons graag. En als Wortel de kat er zin in heeft sluit hij ook aan. Naast de moestuin vind je de kippen Vijgje, Besje, Koko en Passie. Verder kun je ook kroelen met de konijnen Framboos en Braampje.

Maxi

Maxi is een merrie die lange tijd op een manege met kinderen en volwassenen heeft gewerkt en als eerste bij EquiDo kwam 'werken''. Ze is dol op mensen en aandacht. Ze is een onwijs lieve, levendige merrie. En ze vindt haar werk prachtig! Maxi is superbraaf en weet goed aan te geven wat ze aan jouw lichaam en gedrag kan zien.

Tari

Tari is een prachtige merrie die we inzetten om gedrag te spiegelen. Ze is een ster in het aangeven wat de ander laat zien. Doe jij alsof je heel zelfverzekerd bent, maar ben je dit niet echt? Dan zal Tari dit gelijk laten zien. Lach je terwijl je eigenlijk moet huilen? Dan wordt ze wat geïrriteerd. Tari is moeder van een aantal veulentjes, waaronder Druif. Op Tari rijden we niet meer, hiervoor is zij met pensioen. Ze is namelijk onze oudste merrie!

Fif

Fif is een vrolijke merrie die voor alles in is. Lekker knuffelen, geborsteld worden of ernaast wandelen. Ze vindt alles leuk en gezellig als ze maar genoeg aandacht krijgt. Fif is erg gevoelig en laat dit met haar lichaam zien. Veel mensen (klein en groot) herkennen zich in deze grote merrie.

Druif

Druif

Druif is een dochter van Tari en opgegroeid bij EquiDo. En dat is te merken. Druif is nergens bang voor en dol op kinderen. Het liefst krijgt ze de hele dag door aandacht! Druif is een grote ondeugd en ontzettend slim. Ze is graag wat meer op zichzelf en doet haar eigen ding.

Spruitje

Spruitje is de enige man in onze paardenkudde en is een kleine Tinker. Hij deinst nergens voor terug, is dol op knuffelen en kan alles aan! Spruitje is dan wel klein, maar ontzettend stoer.

Vicky

Vicky is ons kleintje, maar haar hart is groot. Kleine kinderen brengt ze overal naartoe en ze is een echte knuffelbeer. Voor grotere kinderen en volwassenen is ze een gevoelige pony, die fijn reageert op jouw lichaamstaal en gevoel.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over ons, heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met ons op. Dit doe je via het contactformulier, door ons te bellen of een e-mail te sturen.

 
EquiDo
Spruitje