Jazeker: De opleiding equitherapie af!


Het is zover, Do van EquiDo heeft hard gewerkt en nu ben ik een halfjaar voor het einde van de studie al klaar met de opleiding equine assisted therapy (EAT), ofwel, equitherapie! Alle opdrachten zijn ingeleverd, de afstudeeropdracht goed gekeurd en presentaties gegeven! Wat een heerlijk gevoel om dit volledig af te hebben. Ik kan niet wachten tot de diploma uitreiking, maar dat zal toch nog even moeten! Ik vond het zelf een heel boeiende opleiding, een goede koppeling tussen de zorg en het paard. Waarbij veel kennis vooraf van beide vakken (zorg en paard) van belang is, als wel een ruime dosis aan interesse voor zelfstudie en ontwikkeling. De opleiding geeft dan een goede koppeling met afwisseling in theorie en praktijk en brede informatie over de verschillende vormen van inzet van het paard en duidelijke richtlijnen in een ethische code, maar ook in eisen voor een paard voor de equitherapie. Ik ben erg blij dat ik deze opleiding gedaan heb en mij nu met recht een equitherapeute kan noemen!